2 min. lesetid
Sommerferie og kampanjepause

Sommeren er den årstiden hvor det er vanskeligst å ha ukentlige spillinger. Spillere (og spillmestere) tar ferie som bryter med hverdagsrutinene. Logistikken blir enda mer komplisert, og i mine grupper har vi endt opp med å ta sommerferie fra kampanjene våre.

Selv om kampanjene tar pause, så betyr det ikke at all spilling blir lagt på hyllen. De siste årene har jeg arrangert “one-shots” for alle som er interessert, og har lyst å spille. Det ene året satte jeg opp en liten digital rollespillfestival, hvor man kunne melde seg på spill som passet - og så spilte vi hvis vi ble mange nok. Andre år har jeg bare kjørt ett eller to eventyr, og invitert alle som har lyst. Disse små eventyrene er en flott måte å prøve ut karakterer på, eller å introdusere nye spillere for hobbyen uten at forpliktelsen blir for stor. Og det beste av alt: Alle som vil kan være med å spille - uavhengig av erfaring. Flere av eventyrene kommer med ferdige karakterer som man kan dele ut, noe som gjør det spesielt enkelt å hoppe inn i det.

I år er det ekstra travelt med flytting og oppussing, men om jeg får tid skal jeg kjøre Dragonbane og The Sinking Tower som kom ut på årets Free RPG day. Noe jeg gleder meg veldig til å prøve ut!

God sommer, og god spilling!